Krémová polenta s pečenou mrkvou, vegternicou a mrkvovým pestom

Budete potrebovať:

2 porcie
▪️Pečená mrkva:
1 zväzok mrkvy
Marináda: Tahini, ume ocot, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, olivový olej, citrónová šťava, chipotle čili, čierne korenie▪️Polenta:
2 poháre
soľ
sušený rozmarín, kurkuma, zmes korenia (z obchodu)
mlieko rastlinné
voda
▪️Kapusta:
červená kapusta nasekaná na jemné pásiky
1 strúčik cesnaku
čierna rasca
Chipotle čili
▪️Mrkvové pesto:
vňať z mrkvy
strúčik cesnaku
olivový olej
soľ, čierne korenie
citrónová šťava
Vegternica

Postup:

Pečená mrkva:
Odkrojte si vňať z mrkvy asi 2cm nad ozajstnou mrkvou (ako je na obrázku). Buď si ju očistite alebo poriadne umyte. Väčšie mrkvy si prekrojte na polovicu a z oboch strán potrite marinádou. Tou nešetrite. Je výborná a spravte ju čo najviac hustú. Dajte piecť do predhriatej rúry a keď ju tam vložíte, pustite gril na 250C a pečte cca 10 minút. Alebo ju môžte takto opiecť aj na panvici.
Polenta:
Polentu zalejte vodou, nech je úplne ponorená, pridajte koreniny a varte. Keď popije vodu, dolievajte mlieko a varte, kým bude “mäkká”. Dolievajte aj podľa toho ako hustú ju chcete mať.
Kapusta:
Opečte na oleji všetko spolu, osoľte, okoreňte.
Pesto:
Vňať si umyte, všetky suroviny dajte do mixéra a rozmixujte na pesto.
Vegternica:
Nakrájajte na plátky a opečte z oboch strán.
Môžte podávať.

Autor receptu: @zippybowl

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.