Budete potrebovať:
Cesto: cca 20ks menších tortíl
500 g hladkej múky
3/4 hrnčeka olivového oleja
3/4 hrnčeka vody
1 čl kypriaceho prášku
1 čl soli
Plnky:
1 bal. tofu
3/4 hrnčeka paradajkového pretlaku
Klobaňa
červená paprika
červená fazuľa, uvarená/plechovka
Kukurica – mrazená
tekvicový olej
kurkuma, rasca, sušený cesnak, sušený tymián, mletá rasca, sušený zázvor, sušená citrónová kôra
olivový olej
rukola
rastlinný jogurt
avokádo
naložená cibuľa
semienka, čierna rasca
koriander, veľa a čerstvý
Postup:
Cesto:
Všetko spolu zmiešajte a vypracujte rukami cesto. Mieste asi 10 minút, nech je z neho krásny bochník. Ten nakrájajte na menšie časti a tie na guľky. Guľky sa snažte vyvaľkať do tvaru kruhu – placky. Placky by nemali byť príliš tenké, lebo by sa lámali, ale ani príliš hrubé.
Placky opekajte nasucho na panvici, keď sa začnú vytvárať bublinky tak placku otočte, opečte a odložte.
Plnky:
Tofu si nadrobte na jemnú mrveničku, tak isto aj klobaňu, zmiešajte ich spolu v panvici spolu s koreninami a chvíľu opekajte na oleji, potom pridajte paradajkové pyré a nechajte prehriať. Po chvíli odložte.
Popri tofu si prehrejte v inom hrnci uvarenú fazuľu, pridajte do nej kukuricu a koreniny. Po chvíli odstavte a pridajte trochu tekvicového oleja.
Začnite servírovať:
Na placku si dajte rukolu, na ňu dajte tofu s klobaňou, na to fazuľový mix, na to nasekané avokádo, jogurt, naloženú cibuľu a lístky koriandra. Posypte semienkami a podávajte.
Autor receptu: @zippybowl