Budete potrebovať:
2 ks cibuľa
1 ČL celej rasce
2 ks biela paprika
1 PL mletej červenej papriky
4 ks paradajka
1 ČL soľ
1 ČL morskej riasy arame slížiky
2 ks bobkový list
2 šálky vopred uvarenej červenej fazule
1 konzerva kukurica
1 ks klobaňa 2 údená čípoš
olej
1/2 šálky vody
2 PL hl. múky
bazalka, pažítka, čerstvé bylinky
Postup:
Na troche oleja orestujeme 2 na kocky pokrájané cibule spolu s 1 ČL celej rasce. Následne pridáme 2 biele papriky pokrájané na pásiky, zase chvíľku restujeme, pridáme 1 PL mletej červenej papriky, 4 pokrájané paradajky, premiešame, podlejeme trochou vody, len toľko, aby bol lečový základ pod vodou. Posolíme 1 ČL soli, pridáme 2 bobkové listy, 1 ČL morskej riasy arame slížiky a podusíme do takej konzistencie, ako máme radi. Na záver pridáme 2 šálky vopred uvarenej červenej fazule, 1 konzervu kukuričky a 1 podrvenú klobaňu 2 čipoš, necháme 1-2 min. prevrieť.
Vodu pridávame vždy len po troške a podľa potreby. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť múkou (1/2 Š vody a 2 PL múky). Na záver pridáme trošku bazalky a hotovo.
Podávame napr: s ryžou, posypané čerstvými bylinkami/vňaťami (pažítka).
Autor receptu: @_dennik_jednej_vegosky