Dvojitý šampiónový vegan burger s karamelizovanou cibuľou

Budete potrebovať:

Na karamelizovanú cibuľu:
3 väčšie cibule
100 ml vody
5 PL trstinového cukru

Na burger:
2 x vegan šampiónový burger (1 balenie)
1 hrsť šalátu (valeriána, alebo kučeravý)
vegan plátkový syr
paradajka
2 sterilizované uhorky
červená cibuľa
žemle
omáčka podľa chuti: kečup, horčica, vegan majonéza, či brusnicová (odporúčam vegan majo na vývaženie chutí)

Postup:
Cibuľu ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Následne každú polovicu nakrájame na polkolieska. Cibuľu vložíme do väčšieho hrnca spolu s vodou a necháme dusiť do zmäknutia cibule. Následne cibuľu odokryjeme a pridáme cukor. Všetko spolu dobre premiešame a za občasného miešania varíme cibuľu do skaramelizovania. Aby ste vedeli, či už cibuľa skaramelizovala, musíte ju ochutnávať. Ak stále cítite na jazyku cukor, ešte to nie je ono. Dôležitá je karamelová chuť rozpusteného cukru. Medzičasom si môžete pripraviť zvyšné suroviny. Žemlu na burger prekrojte na polovicu a krátko opečte na panvici do zhnednutia. Šampiónový burger pripravíme podľa návodu na obale. Paradajku nakrájajte na plátky, rovnako aj uhorku, cibuľu nakrájajte na polkolieska. Keď je cibuľa skaramelizovaná, žemle a burger pripravené, môžete začať spájať. Spodná strana žemle, omáčka podľa výberu, šalát, šampiónový burger, vegan syr, omáčka, uhorka, paradajka, syr, šampiónový burger, omáčka a vrchná strana žemle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookie. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close