Plnené špenátové tortilly

Budete potrebovať:

Klobaňa 2 – pálivá alebo klasik
70 g čerstvého špenátu
140 g vody
250 g polohrubej múky
1 čl soli
200 g cíceru
šalát podľa vlastných preferencií
červená cibuľka
omáčka podľa vlastných preferencií: horčica, majonéza alebo javorovo-horčicová

Postup:

V mixéri rozmixujeme špenát s vodou na smoothie. Nalejeme do misky, kam prisypeme múku a vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť, môžete ešte prisypať trošku múky. Cesto vyklopíme na dosku a vytvarujeme guličku, alebo bochníček. Rozrežeme na 4 približne rovnaké časti. Rozohrejeme panvicu bez oleja. Každý zo 4 kúskov: vyvaľkáme najtenšie ako sa vám bude dať, a následnej opekáme na panvici asi 2 minútky z každej strany. Klobaňu si ošúpeme a nakrájame na kolieska. Šalát umyjeme a nakrájame, cibuľku nakrájame na kolieska. Na každú tortillu dáme cícer, šalát, cibuľku, klobaňu a omáčku podľa vlastného výberu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *