Plnené špenátové tortilly

Budete potrebovať:

Klobaňa 2 – pálivá alebo klasik
70 g čerstvého špenátu
140 g vody
250 g polohrubej múky
1 čl soli
200 g cíceru
šalát podľa vlastných preferencií
červená cibuľka
omáčka podľa vlastných preferencií: horčica, majonéza alebo javorovo-horčicová

Postup:

V mixéri rozmixujeme špenát s vodou na smoothie. Nalejeme do misky, kam prisypeme múku a vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť, môžete ešte prisypať trošku múky. Cesto vyklopíme na dosku a vytvarujeme guličku, alebo bochníček. Rozrežeme na 4 približne rovnaké časti. Rozohrejeme panvicu bez oleja. Každý zo 4 kúskov: vyvaľkáme najtenšie ako sa vám bude dať, a následnej opekáme na panvici asi 2 minútky z každej strany. Klobaňu si ošúpeme a nakrájame na kolieska. Šalát umyjeme a nakrájame, cibuľku nakrájame na kolieska. Na každú tortillu dáme cícer, šalát, cibuľku, klobaňu a omáčku podľa vlastného výberu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookie. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close