Baby zemiaky so špenátom, jogurtom a klobaňou

Budete potrebovať:

Baby zemiaky
Cibuľa
Cesnak (veľa)
Olivový olej
Bylinky (oregano, šalvia, pažítka…)
Špenát čerstvý
Klobaňa 
Jogurt
Citrónová šťava
Reďkovky
Soľ, čierne korenie

Postup:

Zemiaky si poriadne umyjeme, dáme variť v šupke do vriacej vody. Uvaríme ich tak, aby neboli uvarené úplne na kašu, ale tak, že vieme do nich pichnúť vidličku. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme do väčšej panvice. Cesnak si ošúpeme a nakrájame na plátky. pridáme do panvice s cibuľou. Pridáme uvarené zemiaky ( ak sú príliš veľké, môžeme ich popučiť, alebo nakrájať na menšie kusy). Osolíme, okoreníme a pridáme viac oleja a opekáme do chrumkava. Ak nemáte radi hnedý cesnak, tak ho pridáme trochu neskôr. Všetko opekáme kým nebudú pekne hnedé. Tesne pred záverom pridáme nasekanú šalviu a oregano. Premiešame nech pustia chute. Potom odstavíme z ohňa a pridáme špenát. Premiešame. Jogurt spojíme s trochou citrónovej šťavy a koreninami. Zemiaky podávame s nadrobenou klobaňou, jogurtom a nasekanou pažítkou.

Auot receptu: @zippybowl 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *