Urobte si jablčný ocot

Jablčný ocot priaznivo vplýva na nervovú sústavu a pomáha pri zlepšovaní stavu krvi. Zvyšuje jej zrážanlivosť, normalizuje menštruačný cyklus, ozdravuje cievy, podporuje tvorbu červených krviniek, účinný je aj pri redukcii váhy.

Dostať ho v obchode, vyrobiť si ho však môžete aj sami doma. Ponúkame vám recept bylinkára Rudolfa Mochnackého zo Sliača.
Potrebujete kilogram jabĺk, ktoré umyjete a neošúpané postrúhate na sklenenom alebo umelohmotnom strúhadle aj s jadierkami a jadrovníkom. Jablká nesmú prísť do styku s kovom. Hmotu vložíte do 4-litrového pohára, zalejete dvoma litrami studenej vody a zakryjete tanierikom. Počas desiatich dní zmes miešate drevenou varechou, potom precedíte cez gázu. Šťavu nalejete späť do pohára a necháte ešte 20 dní stáť. Už ju nemiešate a potom zlejete do fliaš a uzavriete.  Takto pripravený jablčný ocot uchovávame v chladničke a môžeme ho používať po dobu až jedného roka.
A môžte testovať jeho účinky na svojom zdraví každý deň.
Zdroj : primar.sme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *