Strapačky s klobaňou

INGREDIENCIE:

Bezlepkové halušky:
4 stredne veľké zemiaky
½ hrnčeka pohánkovej múky

2 pl oleja
1 menšia cibuľa
2 hrnčeky kyslej kapusty
Bezlepková klobaňa od @dobrapriroda
Čerstvá pažitka na ozdobu
Soľ podľa chuti

POSTUP:

Zemiaky nastrúhame a pridáme do misky spolu s múkou a vymiešame tuhšie ale lepivé cesto. Do veľkého hrnca nalejeme asi 1 l vody, pridáme soľ a necháme zovrieť. Halušky pridávame do hrnca po lyžičkách a necháme ich povariť asi 3 minúty, alebo až pokým nevyplávajú na povrch. Halušky scedíme a dáme ich do hrnca.

Vo väčšej panvici si opražíme cibuľku na oleji, pridáme kyslú kapustu a dusíme 5-10 minút, až pokým sa nespoja chute a kapusta trošku nezmäkne. Nakoniec pridáme halušky, klobaňu, soľ a dobre premiešame. Servírujeme s čerstvou pažitkou. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *