Budete potrebovať:
1 stredne veľká cibuľa
1 stredne veľká mrkva
klobaňa klasik, alebo čípoš cca 100 – 150g
2 lyžice gulášového korenia
2 čl údenej papriky
2 stredne veľké zemiaky
1,5 l zeleninového vývaru
2 šálky vopred uvarenej fazuľe
1/2 šálky paradajkovej passaty
1 čl saturejky
1 čl majoránky
soľ, korenie
Postup:
Stredne veľkú cibuľu si najemno nakrájame a podusíme na oleji 5 minút, potom pridáme stredne veľkú mrkvu nakrájanú na kocky a dusíme 10-15 minút. Potom pridáme klobaňu, 2 lyžice gulášového korenia a 2 lyžičky údenej papriky. Po 5 minútach pridáme 2 stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky a pridáme asi 1,5 l zeleninového vývaru. Varíme, kým zelenina nie je mäkká, pridáme vopred uvarenú fazuľu (2 šálky), 1/2 šálky paradajkovej passaty, 1 čl saturejky, 1 čl majoránky a dochutíme soľou a korením ak treba. Varíme ešte 5 minút a podávame s chlebíkom.
Autor receptu: @roses_and_bananas