Budete potrebovať:
– 2 pl oleja
– 1 malá cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 2 pl múky /ryžovej múky/
– ½ čl soli
– ½ čl mletej rasce
– ½ čl čierneho korenia
– 2 čl mletej červenej papriky
– ½ čl majoránky
– 1 veľký zemiak
– 1,2 litra vody
– 2 bobkové listy
– ¾ hrnčeka uvarených červených fazúľ
– ½ údenej klobane od @lekarendoma
– 1 pl paradajkového pretlaku
Postup:
V stredne veľkom hrnci si opražíme cibuľku a cesnak na oleji do zlatista. Pridáme múku a opečieme asi 1 minútu. Pridáme soľ, mletú rascu, čierne korenie, červenú papriku a majoránku. Premiešame a pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak a zalejeme vodou. Povaríme asi 15 minút alebo pokým nezmäkne zemiak. Nakoniec pridáme uvarené červené fazule, údenú klobaňu a paradajkový pretlak. Povaríme ďalších 5 minút a v prípade potreby
dochutíme soľou a čiernym korením. Dobrú chuť.