Budete potrebovať:
veľké papriky
Náplň:
ryža/pohánka, uvarená
fazuľa – veľká biela, uvarená/plechovka
cibuľa
vegan údené
cesnak
paradajkové pyré
rastlinné mlieko
cícerová múka
soľ, čierne korenie, koreniny (garam masala – aké máte)
bylinky (šalvia, oregano, bazalka, pažítka,…)
olivový olej
Navyše:
jogurt
čerstvá cibuľka červená
Postup:
Papriku si umyte, nakrájajte na polovice a dajte na plech.
Náplň: Ryžu/pohánku zmiešajte s uvarenou fazuľou, nadrobno nakrájanou cibuľou, na plátky nakrájaným cesnakom, na kocky nakrájaným údeným. Premiešajte s paradajkovým pyré, trochou rastlinného mlieka a trochou cícerovej múky (kvôli zahusteniu – nemusí byť).
Pridajte soľ, koreniny, bylinky, trochu olivového oleja. Touto zmesou naplňte prepolené papriky a dajte piecť do predhriatej rúry s nastavením na gril. Upečené papriky podávajte s jogurtom a posypte čerstvými bylinkami a červenou cibuľkou nasekanou nadrobno.
Autor receptu: @zippybowl