Hráškové pyré s belugou a klobaňou

Budete potrebovať:

Hráškové pyré:
cibuľa
hrášok
olivový olej
soľ, čierne korenie
Beluga – čierna šošovica uvarená
tekvicový olej
soľ, čierne korenie
čili chipotle
pažítka
citrónová šťava
Klobaňa klasik
bylinky – mäta, oregano čerstvé…

Postup:

Hráškové pyré:
Cibuľu si nakrájajte na štvrťky, hoďte na panvicu/hrnca, pridajte olivový olej, soľ, čierne korenie a opražte do sklovita. Potom pridajte mrazený hrášok, nechajte prehriať chvíľu (hlavne nie do hneda), prilejte mlieko a rozmixujte dohladka. Podľa hustoty pridávajte mlieko, ak je treba. Pred podávaním prehrejte. Primiešajte nadrobno nasekanú mätu alebo posypte pri podávaní.
Beluga:
Uvarenú šošovicu pokvapkajte tekvicovým olejom, osoľte, okoreňte, pridajte trochu čili, citrónovej šťavy a veľa nasekanej pažítky. Premiešajte. Klobaňu si nakrájajte na kolieska, opečte z oboch strán.
Podávajte spolu s hráškovým pyré, ochutenou belugou a posypte bylinkami.

Autor receptu: @zippybowl

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.