5. typov ako najlepšie načasovať telo:
1. Vstaňte tak, aby ste mali dosť času na pokojné raňajky a hrnček bylinkového čaju.
2. Zabudnite na rannú sprchu, radšej sa nadopujte ovocím a zeleninou.
3. Doobeda sa vyhnite veľkej fyzickej aktivite, lepšie je zapojiť mozog, ten funguje na maximum.
4. K lekárom sa radšej objednávajte až na popoludnie. Ľahšie si poradíte s bolesťou.
5. Po siedmej hodine večer ste veľmi vnímaví. Keď si dáte v túto dobu liek proti bolesti, rýchlejšie sa jej zbavíte.
Možno ste už niektoré z týchto vecí sami na sebe pozorovali a až teraz si ich dali do súvislostí. Dbajte na svoj prirodzený biorytmus, čo najviac, aj keď vám to občas práca neumožňuje.
23.-l. hodina | Obdobie najväčšej pracovnej činnosti žlčníka. U ľudí so žlčníkovými problémami dochádza k problémom a nočnému prebúdzaniu. | ![]() |
l.-3. hodina | Začína pracovať pečeň. V tejto dobe nastáva útlum (najnižšie okysličenie mozgu), je potrebné byť opatrný najmä pri činnosti vyžadujúcej zvýšenú opatrnosť. Neodporúča sa konzumácia ťažkých a mastných jedál alebo pitie alkoholu | ![]() |
3.-5. hodina | Vrcholí činnosť pľúc, možné nočné prebúdzanie fajčiarov, astmatikov, prieduškárov alebo ľudí s ochoreniami dýchacích ciest. Zvýšená je psychická a emocionálna záťaž. | ![]() |
5.-7. hodina | Vrchol činnosti hrubého čreva. Najvhodnejšia doba pre vyprázdňovanie organizmu. Je potrebné vyhýbať sa stresu a psychickej záťaži a zvýšiť príjem tekutín (čaje). | ![]() |
7.-9. hodina | Vrcholí činnosť žalúdka. Telo najlepšie spracováva prijatú potravu – je to teda najvhodnejší čas na jedlo s dostatočným množstvom vitamínov. Neodporúča sa sprchovanie v studenej vode nakoľko telo potrebuje byť v teple. | ![]() |
9.-11. hodina | Vrcholí práca pankreasu a sleziny, neodporúča sa konzumácia alkoholu. Vhodné je ovocie, med (je to jediná denná doba, kedy je telo schopné stráviť sladkosti). Vyhýbať by sme sa mali prílišnej fyzickej činnosti, je to čas vrcholu duševných schopností. | ![]() |
11.-13. hodina | Zvýšená aktivita srdca. Nevhodné na príjem veľkého množstva potravy. Odporúča sa krátky spánok alebo mierna fyzická aktivita. | ![]() |
13.-15. hodina | Obdobie vrcholu tenkého čreva. Postupne sa zvyšuje fyzická aktivita. | ![]() |
15-17. hodina | Vrchol práce močového mechúra. Odporúča sa pitie bylinkových čajov a šport. Tráviaci systém je schopný prijať výdatné jedlo, nastáva druhý výkonnostný vrchol. | ![]() |
17.-19. hodina | V činnosti sú obličky. Je potrebné vylúčiť škodlivé látky – tuky, cukry, soľ, chemikálie, káva, alkohol, chlad, stres. | ![]() |
19.-21. hodina | Do činnosti sa dostáva obal srdca. Vrchol senzibilnej aktivity. Najvhodnejší čas pre pôsobenie antibiotík alebo aplikáciu krému na bolestivé miesta.
|
|
21.-23. hodina | Doba činnosti trojitého ohrievača. Prebieha príprava tela na spánok, preto je nevhodné fajčiť, jesť alebo akokoľvek aktivovať organizmus.
|
5. typov ako najlepšie načasovať telo:
1. Vstaňte tak, aby ste mali dosť času na pokojné raňajky a hrnček bylinkového čaju.
2. Zabudnite na rannú sprchu, radšej sa nadopujte ovocím a zeleninou.
3. Doobeda sa vyhnite veľkej fyzickej aktivite, lepšie je zapojiť mozog, ten funguje na maximum.
4. K lekárom sa radšej objednávajte až na popoludnie. Ľahšie si poradíte s bolesťou.
5. Po siedmej hodine večer ste veľmi vnímaví. Keď si dáte v túto dobu liek proti bolesti, rýchlejšie sa jej zbavíte.
Možno ste už niektoré z týchto vecí sami na sebe pozorovali a až teraz si ich dali do súvislostí. Dbajte na svoj prirodzený biorytmus, čo najviac, aj keď vám to občas práca neumožňuje.
ZDROJ: http://www.bylinkarky.sk/organove-hodiny