Návod ako hravo vykonáte test Food Detective

Test Food Detective™  je prvý samo diagnostický test potravinovej intolerancie. Otestuje Vaše reakcie na rôzne druhy obilovín, lepok, orechy, strukoviny, kakao, rôzne druhy mäsa, ryby, kôrovce, zeleninu, zemiaky, ovocie, olivy, vajcia, mlieko, cesnak, zázvor, hríby, čaj, kvasnice a iné potraviny (celkom 59 bežne konzumovaných potravín).

Čo je potravinová intolerancia?

Potravinová intolerancia je rýchlo narastajúce ochorenie, ktoré vzniká vďaka súčastnému životnému štýlu a stereotypnému stravovaniu s veľkým množstvom silných alergénov, dysbióze v črevnom trakte, vplyvom užívania niektorých liekov, pri poškodení črevnej sliznice a oslabenom imunitnom systéme.

Potravinová intolerancia je neznášanlivosť alebo precitlivenosť žalúdka vznikajúca pri príjme potravy. Táto neznášanlivosť vzniká v procese trávenia, kedy sa potraviny v tele rozkladajú na jednotlivé časti. Ak je však tráviaci trakt sústavne zaťažovaný nevhodnými potravinami, môže postupne viesť k syndrómu zvýšenej priepustnosti čreva. Tým sa do tela dostávajú látky, proti ktorým sa chce naša imunita brániť a vytvára protilátku typu IgE. Tieto telom produkované protilátky začnú vytvárať s antigénom zhluky – imunokomplexy, ktoré sa usádzajú po celom tele a môžu spôsobovať zdravotné problémy.

Prejavy sú veľmi rozmanité a pacienti trpia na celý rad chronických symptómov, ako sú tráviace ťažkosti alebo dysfunkcia tráviaceho traktu, bolesti hlavy, migrény, bolesti kĺbov, depresie, kožné ochorenia, neurologické príznaky, poruchy správania alebo spánku, chronická únava, celiakia a iné (akné,  artritída, ekzémy, psoriáza, gastritída, hnačka, zápcha, plynatosť, nadúvanie, zápaly čriev nočné potenie, porucha spánku, depresia, úzkosť, poruchy pozornosti, hyperaktivita, bronchitída, astma, zápaly dutín, časté prechladnutia, zahlienenie, cystická fibróza,  opuchy,  zadržiavanie vody, priberanie na váhe).

Aj Vy trpieť na potravinovú intoleranciu na jedlo, ktoré denne konzumujete a ani o tom neviete.

Food Detective  test dokáže identifikovať potraviny, ktoré spúšťajú produkciu protilátok. Tieto sa zvyčajne objavujú v súvislosti s viacerými nepriaznivými stavmi organizmu ako je napr. neznášanlivosť určitých potravín, syndróm dráždivého čreva, ekzém a artritída. Akonáhle ich raz identifikujete testom, viete sa tejto potraviny vyvarovať, aby nespúšťala reakciu organizmu.

TEST je jednoduchý, bezpečný, presný a najmä rýchly. Bol vyvinutý britskou spoločnosťou Cambridge Nutritional Sciences a už niekoľko rokov je dostupný aj na Slovensku.  Celý test funguje na báze pozitívnych, resp. negatívnych reakcií na jednotlivé zložky potravy. Výsledok testu máte hotový za 40 minút!

Neveríte? Vyskúšajte! Test potravinovej intolerancie si už u nás zakúpilo viac ako 3 000 spokojných zákazníkov.

Obávate sa, že to nezvládnete? Určite to hravo zvládnete sami doma, presvedčte sa v tomto krátkom videu:

Postup je naozaj jednoduchý

Zo špičky prsta odoberiete vzorku krvi, ktorú rozpustíte v roztoku priloženom v balení a necháte pôsobiť. Potom vďaka detekčnému roztoku zistíte prítomnosť protilátok Vášho tela, ktoré si organizmus vytvoril na jednu alebo viacero druhov potravín. Výsledky sa zobrazia na detekčnej podložke modrou farbou. V nasledujúcich krokoch použitím detekčného a vývojového roztoku identifikujete prítomnosť potravinových protilátok, kedy sa na reakčnej podložke objaví jeden alebo viacero modro-zafarbených bodov. Pri porovnaní s priloženou schémou môžete následne ľahko identifikovať, na ktorú z potravín sa vytvorili protilátky.

Máte strach z odoberanie krvnej vzorky z prsta? Pozrite si video a dozviete sa ako správne a jednoducho získať vzorku krvi s použitím mikropipety:

Pozrite si video alebo si prečítajte krátky  a stručný návod na vykonanie testu. Je to naozaj jednoduché a zvládne to každý. Zahrajte sa na domáce laboratórium aj Vy!

KROK 1
Umyte si ruky v teplej vode, aby koža zmäkla a prekrvila sa. Prst alebo palec, do ktorého sa urobí vpichnutie, utrite priloženým obrúskom a nechajte uschnúť. Odstráňte z lancety ochranný kryt (farba lancety sa môže odlišovať).

KROK 2
Pridržte červený koniec lancety na prste alebo palci, z ktorého chcete odobrať vzorku. Lancetu pritlačte pevne k prstu. V momente kontaktu s kožou, môžete pociťovať ľahké pichnutie. Prst masírujte smerom k prepichnutému miestu, aby ste získali kvapku krvi.

KROK 3
Hrotom mikropipety sa dotknite kvapky krvi, pričom ju celý čas držte vo vodorovnej polohe. Dávajte pozor, aby ste prstami nezakryli malý ventilačný otvor. Pôsobením kapilarity sa krv automaticky natiahne až po ČIERNU ČIARU a mikropipeta sa naplní potrebným objemom. Nestláčajte balónik mikropipety. Ak nemožno získať dostatočné množstvo vzorky z jednej kvapky krvi, pokračujte s odberom krvi, až kým sa nedostanete po čiernu čiaru.

 

KROK 4
Z fľaštičky s obsahom roztoku A (rozpúšťadlo vzorky) zložte červený vrchnák. Okamžite stlačte balónik mikropipety, aby ste uvoľnili vzorku krvi do roztoku (po pridaní vzorky krvi môžete spozorovať tmavšiu farbu roztoku). Bezpečne vráťte vrchnák a jemne potrepte, aby sa krv úplne rozpustila.

KROK 5
Vyberte testovaciu podložku z ochrannej fólie a zafarbenú tekutinu na ňu vylejte. Podložkou zľahka potraste, aby ste zabezpečili, že všetky krúžky na testovacej podložke budú pokryté tekutinou obsahujúcou krvnú vzorku. Pokiaľ sa vyskytujú vzduchové bubliny, treba podložkou ľahko poklepať po stole, kým sa bubliny nerozplynú.NECHAJTE POSOBIŤ 20 MINÚT pri izbovej teplote a mimo priameho slnečného žiarenia. PO 20 MINÚTACH vylejte obsah podložky do umývadla.

KROK 6
Na testovaciu podložku nalejte toľko roztoku (solution D), aby bola pokrytá celá plocha podložky. Po dobu niekoľkých sekúnd intenzívne podložkou traste, aby sa celá týmto roztokom premyla. Následne vylejte do umývadla. Tento umývací proces zopakujte ešte 3 krát. Zvyšný roztok švihom ruky otrepte, aby sa odstránili kvapky z krúžkov. Ubezpečte sa, že na podložke nezostala žiadna zadržaná tekutina v krúžkoch, podložka môže zostať vlhká ( POZOR Neutierať !)

KROK 7
Roztok B (Detekčný roztok, modré zafarbenie) rozlejeme na podložku, ktorou ľahko potrasieme, aby sme zabezpečili, že sú všetky krúžky na podložke pokryté. Pokiaľ sa vyskytujú vzduchové bubliny, treba podložkou ľahko poklepať po stole, kým sa bubliny nerozplynú. NECHAJTE PÔSOBIŤ 10 MINÚT pri izbovej teplote a mimo priameho slnečného žiarenia. PO 10 MINÚTACH obsah testovacej podložky vylejte do umývadla a premyte umývacím roztokom (Solution D).

KROK 8
Vývojový roztok C (Solution C) nalejte na podložku. Uistite sa, že sú všetky krúžky na podložke pokryté. Pokiaľ sa vyskytujú vzduchové bubliny, poklepte podložkou po stole, kým sa bubliny nerozplynú. PRESNE PO 2 MINÚTACH PÔSOBENIA miesta, ktoré sa sfarbili do modra značia, že proti týmto potravinám sa vytvorili protilátky. Po 20 minútach vyprázdnite obsah podložky do umývadla a opäť premyte roztokom (solution D). Pre dokončenie testu vylejte do umývadla.

KROK 9
Pozrite si výsledky. IHNEĎ PO DOKONČENÍ TESTU IDENTIFIKUJETE REAKTÍVNE POTRAVINY. Tmavomodro zafarbené miesta – body indikujú silnú reakciu na konkrétnu potravinu, svetlé miesta miernu. Ak sa nenachádzajú žiadne zafarbené miesta, výsledok je negatívny. Pokiaľ uvidíte iba veľmi svetlý odtieň, resp. iba krúžok, neznačí to žiadnu reaktívnu potravinu. Potraviny sú na reakčnej podložke zoradené v pozíciách 1-46.

Ktoré potraviny Vám test vytestuje?

1. OVOS 13. KRAVSKÉ MLIEKO 25. MRKVA 37. JABLKÁ
2. PŠENICA 14. VAJCIA 26. PÓR 38. ČIERNE RÍBEZLE
3. RYŽA 15. KURACIE MÄSO 27. ZEMIAKY 39. OLIVY
4. KUKURICA 16. JAHŇACIE MÄSO 28. ZELER 40. POMARANČE A CITRÓNY
5. RAŽ 17. HOVÄDZIE MÄSO 29. UHORKY 41. JAHODY
6. TVRDÁ PŠENICA 18. BRAVČOVÉ MÄSO 30. PAPRIKA 42. RAJČINY
7. GLUTÉN (LEPOK) 19. MIX RÝB S BIELYM MÄSOM 31. STRUKOVINY 43. ZÁZVOR
8. MANDLE 20. SLADKOVODNÉ RYBY 32. GREPFRUIT 44. CESNAK
9. PARA ORECHY 21. TUNIAK 33. MELÓNY 45. HRÍBY
10. KEŠU ORECHY 22. MIX KÔROVCOV 34. ARAŠIDY 46. KVASNICE
11. ČAJ 23. BROKOLICA 35. SÓJA 47. Negatívna kontrola
12. VLAŠSKÉ ORECHY 24. KAPUSTA 35. KAKAO 48. Pozitívna kontrola

Urobte si jednoduchý test potravinovej intolerancie Food Detective™, zbavte sa najviac problémových potravín v strave, obmedzte tie menej problémové a začnite zasa žiť plnohodnotný život.

Odhalením problémovej potraviny a jej vylúčením  zo stravy sa môže kompletne zmeniť Váš život na nepoznanie!

Test FoodDetective zakúpite TU alebo kliknite na obrázok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *