Cviklové halušky s vegan bryndzovou omáčkou

Budete potrebovať:

Halušky
– cvikla
– cesnak
– bylinky
– hladká múka
– soľ
– voda

Bryndzová omáčka
– tofu/biela fazuľa @lunter.sk
– rastlinné mlieko
– LSD
– sušená cibuľa
– sušený cesnak
– soľ
– čierne korenie
– citrónová šťava

„Slanina“
– vegan kebab
– cibuľa
– slnečnicové semienka
– soľ a Maldon soľ
– čierne korenie
 – olivový olej

Navyše
– čerstvá cibuľa
– sušená cibuľa
– bylinky

Postup:

Halušky: Predhrejte si rúru. Cviklu premiešajte s bylinkami a pár strúčikmi cesnaku. Jemne poolejujte, osoľte, okoreňte a upečte. Vychladnutú cviklu rozmixujte s trochou vody na kašu. Dajte do väčšej misy, prilejte vodu (pre väčšie množstvo nemusí byť). Do zmesi prisýpajte múku a soľ. Poriadne premiešajte. Cesto by malo byť hustejšie. Halušky hádžte do vriacej vody cez sitko alebo ako ste zvyknutí. Uvarené (keď plávajú na povrchu) jemne poolejujte a odložte. Bryndzová omáčka: Všetko spolu rozmixujte dohladka. Slanina: Cibuľu si nakrájajte najemno, osolenú opražte na panvici s olejom, po chvíli pridajte semienka a vegánsky kebab. Zprudka opečte. Uvarené halušky podávajte s bryndzou a slaninou. Posypte na kocky nakrájanou cibuľkou, pažítkou a sušenou cibuľou.

Autor receptu: @zippybowl

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *