Budete potrebovať:
Halušky
– cvikla
– cesnak
– bylinky
– hladká múka
– soľ
– voda
Bryndzová omáčka
– tofu/biela fazuľa @lunter.sk
– rastlinné mlieko
– LSD
– sušená cibuľa
– sušený cesnak
– soľ
– čierne korenie
– citrónová šťava
„Slanina“
– vegan kebab
– cibuľa
– slnečnicové semienka
– soľ a Maldon soľ
– čierne korenie
– olivový olej
Navyše
– čerstvá cibuľa
– sušená cibuľa
– bylinky
Postup:
Halušky: Predhrejte si rúru. Cviklu premiešajte s bylinkami a pár strúčikmi cesnaku. Jemne poolejujte, osoľte, okoreňte a upečte. Vychladnutú cviklu rozmixujte s trochou vody na kašu. Dajte do väčšej misy, prilejte vodu (pre väčšie množstvo nemusí byť). Do zmesi prisýpajte múku a soľ. Poriadne premiešajte. Cesto by malo byť hustejšie. Halušky hádžte do vriacej vody cez sitko alebo ako ste zvyknutí. Uvarené (keď plávajú na povrchu) jemne poolejujte a odložte. Bryndzová omáčka: Všetko spolu rozmixujte dohladka. Slanina: Cibuľu si nakrájajte najemno, osolenú opražte na panvici s olejom, po chvíli pridajte semienka a vegánsky kebab. Zprudka opečte. Uvarené halušky podávajte s bryndzou a slaninou. Posypte na kocky nakrájanou cibuľkou, pažítkou a sušenou cibuľou.
Autor receptu: @zippybowl