Zemiakové gule plnené vegánskym údeným s dusenou kyslou kapustou.

Zemiakové knedlíky na slano sú síce jeden z tých trošku prácnejších receptov, ale zasa je to niečo, čo Vám naozaj urobí radosť. 😊 Vegánska verzia s našim údeným je snáď ešte lepšia ako originál 😉.

500 g – zemiaky uvarené v šupke
200 g – polohrubá múka
Soľ
1 ksvegánske údené
500 g – kvasená kapusta
3 ks – cibuľa
olej

  1. Uvaríme si zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo popučíme. Pridáme polohrubú múku a soľ a spracujeme zemiakové cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme na cca 5 mm, nakrájame na štvorčeky.
  3. Vegánske údené si nastrúhame a popražíme na cibuli na plnku. Trochu si z nej môžeme nechať aj na posypanie hotových guliek.
  4. Cesto plníme vychladnutou náplňou.
  5. Naplnené zemiakové gule dáme variť do osolenej vriacej vody a varíme cca 12 minút.
  6. Na oleji popražíme cibuľu, pridáme kyslú kapustu a podusíme do mäkka. Môžeme pridať lyžičku cukru a kto chce, tak aj trochu údenej papriky pre chuť.
  7. Do hneda popražíme tretiu cibuľu, ktorou polejeme hotové gule s dusenou kapustou.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *