Zemiakové knedlíky na slano sú síce jeden z tých trošku prácnejších receptov, ale zasa je to niečo, čo Vám naozaj urobí radosť. 😊 Vegánska verzia s našim údeným je snáď ešte lepšia ako originál 😉.
500 g – zemiaky uvarené v šupke
200 g – polohrubá múka
Soľ
1 ks – vegánske údené
500 g – kvasená kapusta
3 ks – cibuľa
olej
- Uvaríme si zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo popučíme. Pridáme polohrubú múku a soľ a spracujeme zemiakové cesto.
- Cesto rozvaľkáme na cca 5 mm, nakrájame na štvorčeky.
- Vegánske údené si nastrúhame a popražíme na cibuli na plnku. Trochu si z nej môžeme nechať aj na posypanie hotových guliek.
- Cesto plníme vychladnutou náplňou.
- Naplnené zemiakové gule dáme variť do osolenej vriacej vody a varíme cca 12 minút.
- Na oleji popražíme cibuľu, pridáme kyslú kapustu a podusíme do mäkka. Môžeme pridať lyžičku cukru a kto chce, tak aj trochu údenej papriky pre chuť.
- Do hneda popražíme tretiu cibuľu, ktorou polejeme hotové gule s dusenou kapustou.