Viete, že môžete aj Vy trpieť na potravinovú intoleranciu na jedlo, ktoré denne konzumujete? Máte rôzne zdravotné ťažkosti či symptómy, ktoré Vám znepríjemňujú život a lekári Vám nevedia určiť diagnózu?
Ponúkame Vám jedinečný profesionálny laboratórny test na POTRAVINOVÚ INTOLERANCIU na 22 základných potravín. Dokáže identifikovať potraviny, ktoré spúšťajú produkciu protilátok. Je to krvný test, ktorý meria protilátky IgG na potraviny zo vzorky kapilárnej krvi.
Aké sú výhody testu na potravinovú intoleranciu?
- Laboratórny test na báze ELISA
- Spoľahlivý a presný výsledok – presnosť až 96%
- Skúma reakcie na 22 potravín
- Skúma hladiny IgG v krvi
- Balenie obsahuje všetko potrebné na odobratie vzorky krvi z prsta a zaslanie do CNS laboratória
- Rýchle spracovanie – výsledky testu Vám budu doručené do 10 až 15 dní na Vašu adresu
- Vylúčením problémovej potraviny zo stravy sa môže kompletne zmeniť Váš život !
Tento test Potravinovej Intolerancie otestuje reakciu Vášho tela na týchto 22 potravín:
- kuracie mäso, krab/homár,
- ryža, pšenica, sója
- mrkva, hrášok, paradajka, cesnak
- čierne korenie/paprika pálivá
- vaječný žĺtok
- pomaranč/mandarínka
- kakaové bôby
- mandle, liekový orech,
- kozie/ovčie mlieko, kravské mlieko
- kvasnice (pivné), kvasnice (pekárenské)
- káva
- med
Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý test je pre vás vhodný, ponúkame Vám prehľadnú tabuľku kde nájdete všetky testované potraviny, podľa jednotlivých testov: Zoznam-testovaných-potravín-6 testov
Je to tak jednoduché, stačia tri kroky a dostanete jasnú odpoveď na Vaše otázky ohľadom potravín, ktoré má Vaše telo problém spracovať. Zakúpte si test, odoberte krvi, zašlite vzorku do laboratória a počkajte na výsledok.
1. ZAKÚPTE SI TEST
Vyberte si test, podľa množstva druhov testovaných potravín od 22 potravín až po 220 potravín. Ponúkame Vám až 5 testov. Vyberte si z našej ponuky Test, ktorý otestuje 22, 40, 93, 120 alebo až 200 potravín. Zoznam testovaných potravín si môžete pozrieť v nasledovnej tabuľke, pomôže Vám to rozhodnúť sa aký test je pre Vás vhodný. Prehľadný zoznam testovaných potravín nájdete TU: Zoznam testovanych potravin.
2. ODOBERTE VZORKU KRVI
Test obsahuje odbernú sadu, v ktorej nájdete všetko potrebné pre jednoduchý odber kapilárnej vzorky krvi z prsta. Nie je potrebné pred testom vyhýbať sa potravinám, pri ktorých máte podozrenie, že Vám môžu spôsobovať ťažkosti. Presný návod na odobratie vzorky krvi z prsta si môžete stiahnúť TU: Návod na odobratie vzorky krvi.
3. ZAŠLITE VZORKU KRVI DO LABORATÓRIA
Napíšte svoje meno na štítok prepravnej skúmavky, umiestnite skúmavku pre odber krvi dovnútra prepravnej skúmavky a nasaďte uzáver.
Je potrebné vyplniť priložené dokumenty: Žiadosť o vyšetrenie vzorky krvi a Súhlas so spracovaním osobných údajov podľa z.122/2013Z.Z o ochrane osobných údajov a z.84/2014 Z.z. Priložené vyplnené dokumenty pošlite spolu so svoju vzorku krvi podľa inštrukcií (v balení nájdete obálku vhodnú na zaslanie biologického materiálu) na adresu uvedenú v návode. Netreba sa obávať, že krvná vzorka stratí na hodnote ak sa bude zasielať do laboratória. Testujú sa IgG protilátky, ktoré nie sú termocitlivé.
4. VÝSLEDKY
Do 10 až 14 dní Vám príde domov podrobný report, pri akých potravinách reaguje Vaše telo tvorbou IgG protilátok. Spolu s výsledkami obdržíte aj všeobecného Sprievodcu stravovaním pri intolerancii potravín. Reaktivita protilátky na každú jednu potravinu (jej presné číselné vyhodnotenie) umožňuje individuálne nastaviť jedálny lístok tak aby bol diétny režim vyvážený. Každý report (výsledky testovania) obsahuje dva odlišné typy reportov:
- Skupiny potravín – zoradené abecedne podľa príslušných potravinových skupín, rozdelenie je veľmi praktické pre nastavenie jedálneho lístka a rotáciu potravín.
- Poradie reaktivity – rozdelenie podľa intenzity reakcie na jednotlivé potraviny / 0- 160 u/ml /. Potraviny sú kategorizované v závislosti od zistenej úrovne hladiny protilátok na:
- NORMÁLNE ( menej ako 23 U/ml ) = nebola zistená žiadna zvýšená reakcia organizmu a tieto potraviny môžete konzumovať bez obmedzenia.
- HRANIČNÉ ( 24-29 U/ml) = bola zistená mierna protilátková reakcia a toto sú mierne “problémové” potraviny, ktoré by ste mali obmedziť.
- ZVÝŠENÉ ( viac ako 30 U/ml ) = bola zistená vysoká protilátková reakcia a toto sú “problémové” potraviny, ktoré by ste mali zo stravy vylúčiť minimálne na 3 mesiace.
Tu si môžete pozrieť Podrobný report-výsledky testu: Výsledky testu PI na 22 potravín VZOR
A TO JE VŠETKO. JE TO TAK JEDNODUCHÉ, VŠAK?
Zistenie, že trpíte neznášanlivosťou na niektoré potraviny, nie je koniec, je to len začiatok, ako sa naučiť jesť inak. Zistíte, že odstránenie problémových potravín Vám umožní viesť omnoho plnohodnotnejší život, bez symptómov, ktoré často spôsobujú problémy a ochorenia dlhé roky.
Potravinová intolerancia nie je priamo život – ohrozujúca, ale postihnutému dokáže spôsobiť dosť nepríjemné ťažkosti. Symptómy týchto ťažkostí môžu byť oneskorené niekoľko hodín alebo dokonca aj niekoľko dní a z toho dôvodu je teda často veľmi ťažké identifikovať problémovú potravinu.
Čo je potravinová intolerancia?
Potravinová intolerancia je neznášanlivosť alebo precitlivenosť žalúdka vznikajúca pri príjme potravy. Táto neznášanlivosť vzniká v procese trávenia, kedy sa potraviny v tele rozkladajú na jednotlivé časti. Ak je však tráviaci trakt sústavne zaťažovaný nevhodnými potravinami, môže postupne viesť k syndrómu zvýšenej priepustnosti čreva. Tým sa do tela dostávajú látky, proti ktorým sa chce naša imunita brániť a vytvára protilátku typu IgE (Imunoglobulíny E). Tieto telom produkované protilátky začnú vytvárať s antigénom zhluky – imunokomplexy, ktoré sa usádzajú po celom tele a môžu spôsobovať vážne zdravotné problémy.
Potravinová intolerancia nie je život ohrozujúca, avšak jej prejavy by sa nemali podceňovať. Ľudia, ktorí trpia potravinovou intoleranciou, sú často obmedzovaní v prirodzenom a normálnom priebehu života. Podľa posledných štatistík trpí intoleranciou viac ako 50% populácie bez toho, aby niečo tušili, pritom veľký počet ľudí trpí často viacerými symptómami potravinovej intolerancie. Prejavy potravinovej intolerancie nebývajú vždy správne identifikované. Ľudia často musia prekonávať pocity nafukovania a neustálu každodennú únavu. Príznaky sa často objavujú až po niekoľkých hodinách alebo dňoch, preto je ťažké zistiť, ktorá potravina je pôvodcom potravinovej intolerancie.
Príznaky
Potravinová intolerancia môže mať rôzne príznaky a môže ovplyvniť fungovanie takmer každého orgánu v našom tele. Najčastejším prejavom sú tráviace ťažkosti ako hnačka, zápcha, plynatosť alebo nafúknuté brucho. Rovnako časté sú i opuchy tváre a končatín, pretože ľudské telo v tomto stave zadržiava prebytok tekutín výsledkom čoho môže byť gastritída alebo bronchitída (zápaly sliznice žalúdka a priedušiek). Tento typ neznášanlivosti alebo precitlivenosti voči niektorým druhom potravín sa môže prejavovať aj vo forme ekzémov alebo akné, niekedy sa vyskytuje i pálenie, či svrbenie pokožky. Častým problémom ľudí je aj chronická únava, ktorú pripisujú vyčerpanosti z práce, či problémom so štítnou žľazou. Pritom práve potravinová intolerancia môže spôsobovať takýto typ problému. Rovnako je to i s nadváhou alebo naopak s veľmi nízkou hmotnosťou. Oba prípady môže mať na svedomí práve takáto neznášanlivosť voči niektorým potravinám, ktoré Vaše telo konzumuje. Keď Vaše telo netoleruje niektoré potraviny, oberáte sa o živiny, a bránite tak správnemu tráveniu a z toho môžete aj priberať či chudnúť. Intolerancia sa však môže prejaviť aj vo forme úzkostí, depresií, či prehnanej hyperaktivity.
Prejavy potravinovej intolerancie:
- ekzémy, vyrážky a akné
- bolesti hlavy, chronická únava, nespavosť, poruchy hyperaktivity a migrény
- pocity úzkosti, ktoré môžu byť akútne alebo chronické
- artritída a s ňou spojené ťažkosti
- astma a astmatické záchvaty
- poruchy a strata pozornosti zmyslových orgánov
- pomočovanie, opuchy, bronchitída,
- zápcha, hnačka, gastritída a celiakia
- človek môže upadať do depresívnych stavov
- zápal črevného systému, poruchy vstrebávania látok a problémy s hmotnosťou
- organizmus sa dostáva do nerovnovážneho stavu a môže prísť k poruchám premeny látok, čo vedie k znížení alebo k nárastu hmotnosti
- cystická fibróza a fibromyalgia
Ak máte akékoľvek zdravotné ťažkosti, jednoduchým odberom kapilárnej krvi z prsta tak máte možnosť zistiť príčinu Vašich dlhodobých ťažkostí. Zabráňte vzniku a ďalším prejavom negatívnych príznakov a OTESTUJTE SA profesionálne laboratórnym testom ELISA.
ELISA (z ang. enzyme-linked immunosorbent assay, tiež EIA) je metóda, diagnostický test, ktorý sa používa na zistenie, či určitá protilátka alebo antigén je prítomný u človeka. Na vykonanie testu je potrebná vzorka krvi. Je to jedna z najpoužívanejších imunologických metód slúžiacich k detekcii protilátok. Metóda funguje na báze imunoenzymatickej reakcie a možno s ňou detekovať aj antigén. ELISA využíva dve základné vlastnosti imunoglobulínov. Po prvé je to schopnosť proteínov (teda imunoglobulínov) viazať sa na povrch plastov (napr. polystyrénu) a v druhom rade potom schopnosť viazať enzýmy na Fc fragmenty (viď. protilátka) imunoglobulínových molekúl. Metóda zahŕňa viac reakcií, ale všetky typy reakcií sú založené na spojení protilátky a antigénu, pričom na jeden z týchto substrátov sa naviaže enzým. Enzým ovplyvňuje chemickú reakciu tak, že zmení farebný výsledok.
V porovnaní s inými imunologickými metódami existuje mnoho výhod ELISA. Výsledky pri ELISA testovaní sú omnoho presnejšie a sú považované za vysoko senzitívne a špecifické a pri testovaní sa nemusia používať rádioizotopy (rádioaktívne látky) pri testovaní. Na vyšetrovanie pomocou ELISA metódy je potrebné zariadenie, ktoré sa nazýva ELISA reader (je to veľký spektrofotometer, ktorý dokáže merať zmeny farieb pri chemických reakciách). Tieto prístroje sa neustále vylepšujú, aby boli výsledky testov čo najpresnejšie.
Pri ELISA testovaní sa stanovujú:
- autoprotilátky- protilátky, ktoré napádajú bunky vlastného organizmu
- špecifické protilátky, ktoré sa vytvorili proti očkovacím antigénom, proti infekčným činiteľom (baktérie, vírusy a parazity)
- cytokíny- sú to látky, ktoré regulujú rast buniek, ich dozrievanie a delenie, ich hodnoty sú zvýšené aj pri zápaloch
Základom vyšetrenia je hodnotenie a stanovenie protilátok a antigénov vo vzorke. Protilátky sú súčasťou imunitnej reakcie, sú to bielkoviny, ktoré produkuje organizmus v obrannej reakcii proti škodlivým látkam (antigénom). Protilátky teda bojujú proti určitým antigénom. Metódy na zisťovanie protilátok sa neustále zlepšujú a tak sa presne dokáže zistiť kvalita kvantita skúmanej protilátky. Protilátka sa vždy naviaže na antigén, vytvárajú spolu komplex.
UPOZORNENIE ! Produkt je odberová súprava. Vzorka sa spracováva laboratórne. Pre spracovanie je nevyhnutné podpísať informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov na dobu nevyhnutnú pre relevantné vykonanie testu. Informovaný súhlas je priložený v balení.
Bližšiu smernicu, upravujúcu podmienky nakladania s krvou si môžete prečítať TU: SMERNICA UPRAVUJÚCA PODMIENKY NAKLADANIA S KRVOU
AKO SPRÁVNE A JEDNODUCHO ZÍSKAŤ VZORKU KRVI?
Máte strach z odoberanie krvnej vzorky z prsta? Nové video CNS s použitím mikropipety Vám to iste uľahčí:
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.